top of page
Wokring on a Pottery Wheel

OVER MIJ

Beeldende kunsten hebben mij altijd geïnteresseerd. Het leek me zo mooi om je gevoel en creativiteit te kunnen uiten op die manier!

Het kwam er alleen nooit van om er daadwerkelijk iets mee te doen door drukte van mijn werk als verpleegkundige en het runnen van een gezin als alleenstaande moeder.

Nu de kinderen groot zijn en ik wat meer tijd overhoud om iets voor mezelf te doen is het dan toch zo ver gekomen.

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met een draaicursus in Middelburg bij de kuiperspoort. En al is werken met klei op een draaischijf een kunst die je niet zomaar beheerst, de klei greep me en liet me niet meer los.

De oneindige mogelijkheden die klei in allerlei soorten en technieken biedt, de diverse manieren van glazuren, het stoken... Dit alles maakt het tot een hobby met oneindig veel mogelijkheden tot experimenteren en uitproberen.

Het ene experiment valt beter uit dan het andere maar dat maakt het juist tot een uitdaging en het is altijd weer een verrassing wat ik aantref wanneer ik het deksel van mijn "toverdoos " (zoals ik de oven ook wel noem), op til.

Vandaar de naam van mijn website "Kiln Treasures".

Voor mij zijn het stuk voor stuk kleine wondertjes waar ik blij van word. 


Voorheen was ik voornamelijk bezig met handvormen omdat de "old school" schopschijf in mijn tuintje stond en ik hier alleen mee kon oefenen als het weer het toe liet. Inmiddels ben ik de trotse eigenaresse van een elektrische draaischijf en heb ik de woonkamer ingericht als atelier. Zo kunnen mensen gezellig aanschuiven voor een bakje koffie en getuige zijn van het proces. 


Neem gerust een kijkje op de website. Ik wil graag mijn passie met je delen en als er iets voor je bij zit, of als ik iets voor je kan maken, dan hoor ik dat natuurlijk graag. We komen er dan samen wel uit! 

Over mij: Biografie
bottom of page