top of page

WORKSHOP

Kennismaken met klei, boetseren en pottenbakken

Omdat veel mensen nieuwsgierig zijn naar het werken met klei en wat er zoal bij komt kijken, krijg ik regelmatig de vraag of ik ook workshops geef.

Nu is mijn bescheiden werkplaatsje gevestigd in mijn woonkamer waardoor ik geen plaats heb om een groep te kunnen ontvangen, maar natuurlijk wil ik graag mijn enthousiasme en ervaring delen. Dit kan in verband met de ruimte met maximaal 2 personen per keer.  Dit wil ik graag doen op een manier waarbij je zelf een aantal dingen kunt uitproberen en ervaren. Natuurlijk kun je dan hetgeen wat je gemaakt hebt na het droog- en bakproces mee naar huis nemen, maar het is ook nog mogelijk om na de eerste bak je creatie te komen glazuren.

Over dit hele proces van klei en de diverse technieken tot het uiteindelijke resultaat kan ik je een heleboel vertellen. Ik ken een aantal adressen waar je na de kennismaking zou kunnen starten met een heuse cursus boetseren en/of potten bakken. Want, al lijkt het simpel; oefening baart kunst en voordat je je eigen servies in elkaar gedraaid hebt ben je echt wel even aan het oefenen.

De ontdekkingsreis is net zo leuk als het resultaat want in klei kun je al je creativiteit kwijt. Dat maakt het juist zo leuk. Het doel van mijn workshop is dan ook om je kennis te laten maken met klei en het ervaren van de materie. Ik wil je de mogelijkheid bieden om je eigen creatieve talenten te ontdekken.

Hoe ziet een workshop er uit?

  • De middag duurt van 13:00 uur tot ongeveer 17:00 uur

  • Ik geef uitleg over de technieken, de kleisoorten, en het boetseren, waarbij je bijvoorbeeld een schaal, een bolvaasje of sieraden kunt maken door middel van hand-opbouw. Een eigen creatieve ingeving is natuurlijk ook mogelijk

  • Tussendoor nemen we even pauze, natuurlijk met koffie of thee en iets lekkers

  • Daarna gaan we potjes draaien op de draaischijf met uitleg en tijd om te ervaren hoe dit in zijn werk gaat. Misschien lukt het zelfs al om een potje of schaaltje in elkaar te draaien!


Hierna moeten alle werkstukken twee weken drogen voordat ze de oven in kunnen. Ik geef een seintje wanneer alles klaar is en opgehaald kan worden.


Kosten voor deze middag inclusief klei, gebruik materialen en bisquitstook bedragen 50 euro.

Uiteraard is aanpassing van dit programma in overleg altijd mogelijk.

Wil je je creatie ook glazuren?

Dan maken we een nieuwe afspraak voor een dagdeel van ongeveer 2 uur zodat ik je hierover ook iets kan vertellen en jij jouw creatie een mooie glazuurlaag kunt geven.

Kosten hiervan bedragen 15 euro, inclusief gebruik van glazuur en glazuurstook.

Heb je interesse in deze workshop dan maak ik graag een afspraak met je. Mijn tijd is helaas wel beperkt omdat ik dit doe naast mijn huidige baan, maar de dinsdag- of woensdagmiddag heb ik de meeste mogelijkheid. 

Workshop: Biografie
bottom of page